Hyr klädställning till festen

Planerar du en större fest? Är dina gäster fashionistas? Hur ska du vara säker på att de inte kommer att tappa bort sina dyrgripar? Genom att hyra klädställningar och köpa nummerbrickor kan du få lika god ordning på kläderna som i garderoben på krogen. 

Ska du arrangera en stor fest, som ett bröllop med 100 gäster eller fler? Om den kommer att hållas i en lokal där gästerna hänger av sig kanske det inte räcker med vanliga klädhängare, framför allt inte om dina gäster är riktigt modeintresserade. De vill inte riskera att bli av med sina dyrgripar.

Skapa en organiserad garderob

Lösningen är att skapa en garderob som är organiserad som garderoben på krogen, ett system som även används vid konferenser och andra stora evenemang. Aladdins uthyrning i Stockholm hyr ut klädställningar, och den som hyr av dem kan även köpa nummerbrickor. 

Genom att organisera gästernas kläder på detta sätt minskar du risken att någon blir av med sin vintagedyrgrip, eller sitt senaste fynd från någon av Tokyos hippaste butiker. För hur lyckad festen än blir kommer det inte att bli särskilt kul om någon blir av med sin favoritjacka. Kanske kommer du rent av att bli osams med någon av dina nära vänner. Det är inte värt det.  

Tänk bara på att informera gästerna om att du som arrangerar inte kan ansvara för deras värdesaker. Se också till att engagera pålitliga människor för att bemanna garderoben, så att de inte får för sig att stjäla något från gästerna.

Ska jag betala de som bemannar garderoben?

Den som står i garderoben på krogen får betalt. Ska de som gör samma jobb på din privata fest också få betalt? Det är naturligtvis det bästa, men kanske har du lagt de pengarna på att hyra klädställningar och annat till festen. Dessutom kan detta kräva att du betalar arbetsgivaravgifter. Ett alternativ kan vara att erbjuda dem något annat. Eller så gör ni ett schema, där flera personer i en grupp bemannar garderoben en timme i taget. Det blir inte så mycket arbete för någon, vilket gör att uppgiften blir överkomlig. Om du som är värd eller värdinna också kan bemanna garderoben uppskattas det av de flesta.