Brodyr på keps – är det nåt?

brodera keps

Funderar ni på att göra något för att öka samhörigheten för ert företag och sprida reklam om att ert företag finns? Bland de bästa klädesplaggen som syns bäst – och först är kepsar. En keps är alltid användbar. Den kan alla bära, under alla årets säsonger. Och passar du på att brodera keps med en företagslogotype, är det bland den bästa marknadsföringen som du kan tänka dig.

Att bära likadana kepsar med en snygg logga har flera fördelar. Att bära likadana kepsar, bildar en enhet och visar på samhörighet mellan alla som arbetar på samma ställe. Är det så att ni driver en butik, en restaurang eller café så underlättar det för era kunder att lättare identifiera vilka det är som arbetar på en restaurang, café eller butik om alla bär likadana kepsar. Och bär alla i personalen samma kepsar blir det lättare för era kunder att fråga om och få hjälp av personalen.

Brodera företagslogga på kepsarna?

Om ni broderar företagsloggan på era kepsar så ser ni till att sprida reklam om att företaget finns och vilka produkter och tjänster som ni erbjuder. Om ni sedan rör er ute på stan och bland kunder så är det också ett sätt sprida reklam för ert företag.

Har ni hantverkare som behöver kepsar?

I så fall är ju kepsar till hantverkarna alldeles utmärkt sätt att göra reklam genom att brodera en företagslogotype på dem. På så sätt gör hantverkarna reklam för företaget bara genom att bära kepsarna när de är ute hos kunderna. Bättre sätt att göra reklam på, finns knappast.
Men vad är en keps? Varifrån kommer den? Kommer den från USA, som många tänker sig?
Sanningen är att kepsen inte kommer ursprungligen från USA, utan från Storbritannien. Och där använde man kepsen redan under 1880-talet.
Namnet keps kommer från engelska som har ursprunget cap, och caps, men de engelska cap och caps, har ingen skärm, som den svenska kepsen alltid har. Och ordet cap, på engelska betyder ”hätta”, alltså en liten mössa.