Frågor & svar: Hårförlängning

Eftersom jag använder hårförlängning med jämna mellanrum och testar olika hår, hårfärger och längder får jag massa frågor om vilka produkter jag använder, hur det ska skötas och hur man stylar. Jag fixar håret hos Gladys i Bromma som använder metoden weaving som passar bra på mitt hår. Jag har tidigare gjort ett inlägg om själva metoden. Oftast använder vi 1,5-2 paket hår och flätar fyra flätor. Nu har jag sammanfattat frågor jag fått, hojta till om ni har fler.

gladys-löshår-weaving

Är det besvärligt att tvätta och hur länge håller en förlängning?

Det är en vanesak, jag brukar tvätta hela håret 1-2 ggr per vecka. Vid behov tvättar jag endast överhåret. En förlängning brukar hålla 3 månader, sedan är det dags att fläta om det för det egna håret växer ut. Jag har haft mitt som längst 4 månader.

Vilket hår är bäst?

Man får det man betalar för. Jag har inte varit missnöjd med något hår förutom ett vågigt jag använde för något år sedan som trasslade. Det är viktigt att anpassa löshåret efter ditt egna, om du har lite självfall och vill slippa platta hela tiden välj ett löshår med självfall så smälter det in bättre. Remyhår är det bästa om man vill ha något som går att återanvända. Men billigare hår fungerar om man vill prova på, sköter man det ordentligt så håller det sig bra.

Vilka produkter använder du?

Bästa serien för mitt hår har varit DermOrganic schampo, hårinpackning och arganolja. Lika bra för mitt eget hår som för löshåret. Tänk på att välja milda, vårdande produkter och kanske inpackning istället för balsam. Andra serier jag kan rekommendera är Amika, Alterna Bamboo, Kerastáse Elixir Ultime, Schwarzkopf BC Oil Miracle, Orofluido och Brazilian Blowout Açai Hair Care.

Silikondroppar eller hårolja?

Hårolja.

Sliter det på ens egna hår?

Alla förlängningar belastar håret mer eller mindre. Därför är det viktigt med rätt skötsel och att frisören kan sin sak. Jag har haft weaving ganska länge till och från, mitt stackars hår som var torrt och poröst av alla färgexperiment har nu växt till sig under tiden.

Går det att ha uppsatt och fixa frisyrer?

Absolut, om du har en speciell frisyr i åtanke eller en särskild bena säg till frisören så anpassas flätorna efter det. Jag gillar att locka håret, det håller sig  fint länge och blir nästan snyggast efter några dagar. Annars är ett tips att boosta med olja, fläta två hårda flätor inför natten så får man fina, glansiga vågor dagen efter.

Vilka borstar ska man använda?

Jag använder naturborstar som finns på Åhléns, minns inte märket. Tänk på att aldrig borsta blött/vått hår.

Bästa skötselråd?

Hårolja, inpackningar, sov med fläta, använd milda borstar och produkter.

Är det svårt att få rätt färg? Jag har slingor och lite missfärgningar.

När jag var ljushårig med slingor och avfärgade partier blandade Gladys tre olika nyanser varav en med slingor. Det går att mixa ihop för att få rätt färg och det blir fina, naturliga skiftningar.

Kan man färga löshår om man tröttnar på sin färg?

Om det är ett behandlat hår kan man inte garantera att det blir bra, rådfråga innan.

Hur gör man med utväxten när man färgar hemma?

Jag tonar/färgar utväxten bara i överhåret eller så använder jag toningsmousse som håller några tvättar. Ska man bleka, gå till frisör.

Vad är negativt med hårförlängning?

Förutom att det är beroendeframkallande – att det tar lite tid att torka efter tvätt. Så se till att ha en rejäl fön som inte sliter allt för mycket.

 

 

2 people like this post.

Bloggar etiketter: , , , , ,

5 Comments on Frågor & svar: Hårförlängning

 1. Mirna
  4 juli, 2013 at 04:56 (5 år ago)

  Kan man bada i havet? Hur gör du när du är på semester? :)

  Svara
  • delinda
   4 juli, 2013 at 07:39 (5 år ago)

   Jag brukar ha håret i en fläta och preppa med inpackning/balsam. Har badat i pool/hav men försöker inte doppa håret alltför mycket då det ska tvättas efter bad. Sen beror det lite på hårets kvalitet också 😉

   Svara
 2. Jenny
  5 juli, 2013 at 12:55 (5 år ago)

  Mitt hår är väldigt uppklippt och tunt, jag vill fixa det till ett bröllop. Tror du det kommer synas med flätor? Är inte så van med långt hår

  Svara
  • delinda
   5 juli, 2013 at 12:57 (5 år ago)

   Jag skulle tipsa om clip-ons, antingen om du köper färdigt set eller får det fixat efter ditt hår. Jag brukar sy själv och göra flera kortare och tjockare bitar så det passar i uppsättningar.

   Svara
 3. silver price
  10 juli, 2013 at 11:54 (5 år ago)

  Varken när du gör den, har den eller tar ur den.Självklart kan du vara ömhårad & därmed lite känsligare, men be då stylisten vara lite försiktigare.Gör din förlängning ont har du förmodligen fått den isatt för nära din hårbotten eller med för lite hår från ditt egna, eller det värsta -BÅDA!I vissa mkt ovanliga fall kan man vara allergisk mot t.ex. keratinet eller limmet, då går det aldrig på ngn garanti då man inte kan veta detta i förväg.En annan sak är att det självklart kan kännas lite ovant & obehagligt i början, det känns ganska självklart med en så stor förändring på håret.Men, ALDRIG göra ont ;)6. Erfarenhet?Hur länge har stylisten gjort förlängningar & det viktigaste, hur ofta? Ju oftare betyder såklart desto duktigare! Man lär sålänge man lever.

  Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *